Konec roku byl i na Praze 6 ve znamení ledu

náhled souboruKoupaliště Petynka zahájilo letošní sezonu slavnostně. Přestřižení pásky nejmladším návštěvníkem otevřelo milovníkům slunce a vodních sportů cestu k bazénu, ale především do nově postavené budovy šaten. Aquapark Petynka, který je vyhledávanou a oblíbenou letní atrakcí, má po zimě moderní zázemí, jaké si zaslouží.

Namrzající déšť vytvořil z celé republiky jedno velké kluziště. A nejinak tomu bylo i na Praze 6. Především na silně frekventované Evropské ulici, ale i na Petřinách nebo v lysolajském údolí musela policie řešit nejednu havárii, postiženy byly ale takřka všechny komunikace. Noc ze 26. na 27. prosince a ještě celý den po sv. Štěpánu byly jak pro mnoho motoristů, tak i chodců nehezkým zážitkem. Naštěstí alespoň na území Prahy 6 se nestal žádný vážný úraz ani smrtelná nehoda. Přesto se však na chirurgii ve střešovické nemocnici obracelo více pacientů než obvykle, a také policie měla plné ruce práce. Jak nám sdělil pracovník operačního střediska, nadporučík Kasík, celkem se stalo 65 nehod lehčích a 10 těžších, které řešili kolegové z Kongresové. „Bylo to strašné, něco takového jsem ještě nezažil. Policie musela občas k případům dojít i pěšky, protože jezdit se nedalo. Lidé se divili, kde jsme tak dlouho, ale rychleji to skutečně nešlo,“ uvedl doslova. A to přesto, že Technická správa komunikací již 26. 12. ve 20.15 hod. vyhlásila výjezd na likvidační posyp komunikací I. pořadí všem 69 posypovým vozům. Podle informací tiskového mluvčího TSK Libora Sosnovce byl posyp vozovek I. pořadí o celkové délce 1239 km ukončen ve 3.50 hod. a kvůli neustávajícímu mrznoucímu dešti zopakován znovu od 4 hodin ráno, kdy opět vyjelo všech devětašedesát vozů. Náledí však bylo neústupné. Některé boční ulice zůstávaly kvůli nesjízdnosti dokonce uzavřené a ti, kteří v nich bydlí, se museli často dostávat se svým autem domů oklikou.


Ohnutá značka v ul. Pod Drinopolem, rozbité pouliční lampy a automobily klouzající po zledovatělé vozovce, to byla realita posledních dní roku 2002.