Džbán se naplnil dětmi i dospělými

náhled souboruJiž tradiční akcí „Plný Džbán“, tentokrát s pořadovým číslem III a s podtitulem „Na kole, na skateboardu, na in-line bruslích a pěšky“ vyvrcholil „Týden Zdravé Šestky“. Ten vychází z projektu Prahy 6 zahrnujícího prevenci kriminality, drogových závislostí a aktivní podporu zdravého životního stylu především dětí a mládeže.

Dvoudenní program na koupališti Džbán byl plný sportu a zábavy, hudby, filmů a osvěty, zahrnující vysvětlování škodlivosti drog a podobně. Záměrem akce bylo mladým lidem představit některé adrenalinové sporty s možností praktických ukázek, pobavit hudebním programem a zapojit je do drogové prevence. Podle pořadatelů totiž dosavadní zkušenosti v oblasti protidrogového působení dokládají, že ani preventivní, ani represivní opatření nejsou sama o sobě natolik účinná, aby mohla drogový problém vyřešit. Je nicméně zřejmé, že vhodná kombinace prevence a represe a zvláště pak důraz na aktivní využívání volného času u dětí a mládeže a podpora zdravého životního stylu může do budoucnosti rozsah zneužívání drog snížit.
Oba dny moderovaly známé osobnosti – jednak kanoista a radní Prahy 6 Lukáš Pollert, jednak zpěvák a moderátor Leoš Mareš. Plný Džbán III tak uzavírá svým rozsahem zcela ojedinělou akci „Týden Zdravé Šestky“, který začal v pondělí 29. 9. a probíhal na různých místech městské části.
 



 



 



 

O zábavu měly především děti postaráno skvěle. Paintball, horolezecká stěna nebo malování, stejně jako policejní a hasičské „akce“, to všechno zabavilo děti na celý den.