Diskuse s občany, kteří se zúčastnili jednání zastupitelstva

Jednání zastupitelů se setkalo s velkou účastí občanů, kteří zaplnili i přilehlé prostory jednacího sálu. Zeptali jsme se některých, proč sem přišli a jak vnímají nový návrh předložený zastupitelstvem.

pí Hluchá, P-6: Chápu, že je těžké vyhovět všem. Cítíme se ale diskriminováni tím, že možnost koupě nepřišla dříve. Zejména ohledně ceny, protože tržní hodnota bytů jde stále nahoru.
pí Voráčková, P-6: Sháním tu informace o privatizaci. Návrh není špatný, ale navýšení cen je podle mě velké. Navíc jsou málo dořešené otázky spravování bytů v domě s různými vlastníky.
manželé Staňkovi, P-6: Bydlíme na Dědině, tam se také chystají privatizovat. Zdá se nám, že informace přicházejí pozdě a je těžké je od radnice získat. A prodávat po domech? Je to jedno, stejně se to bude muset koupit.
p. Střechová, P-6: Přišla jsem si sem pro konkrétní, praktické informace, ale pořád nevíme kdy, v jakém pořadí a za kolik se bude prodávat.
p. Frantina, P-6: S návrhem jsem částečně spokojen, ale byty považuji za zbytečně předražené. Navíc neinformovanost je hrozně velká, řada lidí se diví, že existuje privatizace a spousta jich sem nemůže přijít, protože jsou v práci.
p. Hošek, P-6: Konečně se něco děje, už na to čekáme léta a neměli jsme příležitost, protože jsme nebyli vybráni. Mám pocit, že lidé chtějí i nechtějí privatizovat, protože se jim nelíbí cena. Kéž by to schválili u nás všichni.