Advent na Norbertově

Už tradičnímu adventnímu odpoledni patřila na ZŠ Norbertov sobota 6. 12. 2003. Letos to byl už desátý ročník hezkého předvánočního zvyku na této škole. Celá budova, vánočně vyzdobená a provoněná cukrovím a jehličím, otevřela úderem 14. hodiny svou náruč návštěvníkům z řad především dětí, ale také rodičů, prarodičů, bývalých učitelů i absolventů školy. A že bylo co nabídnout!

Dvě ze tříd se proměnily v útulné kavárničky. V pauzách mezi programem si tu poseděla většina hostů, malých i velkých. Obsluhovali je žáci 6. tříd. Na stejném patře v malé pracovně se mohli příchozí pokochat vánočními obrázky žáků a ještě se zúčastnit hlasování o nejlepší z nich.

Jiná třída se proměnila v obchůdek s vánočními dárečky vyrobenými dětmi I. stupně. Hlavní program se odehrál v jídelně, která je chloubou rekonstruované školy. Bylo tu plno, někteří hosté museli dokonce stát.

A co nejvíce zaujalo? Divadelní scénka „Praotec Čech“ (7. B), „Vánoční flétničky“ (kroužek hraní na flétnu), pásmo anglických písní (6. A), aerobik „Chi-ua-ua“ (dívky 6. A), žonglování „Diabolo“ (9. A), ale i vystoupení tanečního kroužku I. stupně a koledy, koledy… (5. A)
Po celé odpoledne přitom živá cimbálová muzika vyplňovala pauzy a po skončení programu sváděla k tanci i zpěvu.
Návštěvnost překonala očekávání a mnohokrát skloňovaná chvála a poděkování z řad hostů byla pro žáky i učitele školy nejlepší odměnou.

Â