Na ZŠ Červený Vrch opraví jídelnu

Akutní situaci v kuchyni školní jídelny musí řešit v Základní škole Červený Vrch poté, co v listopadu došlo k havárii kotle. V současné době mají žáci k dispozici jedno jídlo místo výběru tří možností a městská část chystá v nejbližší době kompletní rekonstrukci celé školní jídelny.


Že je situaci nutné urychleně vyřešit, potvrzuje i vedoucí investičního odboru Prahy 6 Olga Volková: „V rozpočtu na příští rok jsou zahrnuty finanční prostředky na rekonstrukci jídelny, probíhá výběrové řízení a do konce ledna očekáváme vydání stavebního povolení. Předpokládám, že práce budou zahájeny koncem února.“ Havárie kotle pouze urychlila dlouho očekávanou rekonstrukci. Zařízení kuchyně je z roku 1965 a hygienik některé kotle označil za životu nebezpečné. „Proto se bude jednat o kompletní přestavbu jak kuchyně, tak jídelny, aby výsledek odpovídal hygienickým požadavkům a standardům 21. století. Podle nových norem například musí mít i jídelna vzduchotechniku,“ uvedla ředitelka školy Jana Matoušová. Přestože rekonstrukce bude probíhat asi tři měsíce, provoz školy by neměla ohrozit. Děti přihlášené ke stravování budou docházet na obědy do okolních škol, pro starší ročníky bude v bufetu připravena širší nabídka svačin. „Rodiče jsou velmi chápaví, nikdo si zatím nestěžoval, a někteří zajistí dětem jídlo po dobu oprav sami,“ chválila si ředitelka dosavadní průběh a dodala, že situace není jednoduchá, protože podobné opravy se běžně uskutečňují o hlavních prázdninách.

Jelikož prostory ve školní jídelně slouží i jako kulturní sál, dofinancuje škola z vlastních prostředků i opravu pódia, aby místnost působila celistvě. V jídelně během roku probíhají nejrůznější školní akce nebo zkoušky a vystoupení souboru Sedmihlásek.