Pro osamělé seniory

Domov důchodců na Praze 6 v Šolínově ulici má v úmyslu zřídit ve svých prostorách denní stacionář. Ten by měl být určen pro seniory, kteří pobývají doma sami nebo v rodinách, ale přes den potřebují kontakt s lidmi a částečnou pomoc.


Jaké služby plánujeme? Drobné lékařské ošetření, koupání, celodenní stravu včetně dietní, rehabilitační cvičení, ergoterapeutické aktivity (cvičení paměti, čtení, keramiku, kreslení), výlety, kulturní programy nebo přátelské posezení v kavárně.

Tato informace je pouze nezávazná, chtěli bychom vědět, zda o tuto službu bude mezi vámi seniory a vašimi rodinami zájem. V tomto okamžiku ještě nemůžeme sdělit, kolik bude každý z vás přispívat (částka bude přiměřená výši důchodu) a kdy bude denní stacionář otevřen.

Vážení senioři, tuto službu máme v úmyslu, pokud bude z vaší strany zájem, nabídnout denně Po–Pá od 8 do 17 hodin a postupně zavést i možnost pobytu přes noc, přes víkend nebo v případě nutnosti i na delší dobu, například chtějí-li vaše rodiny odjet na dovolenou nebo delší služební cestu.

Pokud byste tedy měli zájem o tuto službu, volejte na odbor sociálních věcí Úřadu městské části Praha 6, tel.: 220 189 111 (ústředna) nebo Domov důchodců, sl. Tereza Janoušková, tel.: 224 324 306. Tento projekt podporuje pražský magistrát, radní H. Halová, starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa, místostarostka Jaroslava Trnková a bude realizován ve spolupráci s odborem sociálních a zdravotních věcí úřadu Prahy 6 a postupně s ostatními městskými částmi. Další informace lze získat také na internetových stránkách: www.ddpraha6.cz.

Eva Kalhousová,
ředitelka Domova důchodců Prahy 6
Â