"Kytara napříč žánry"

Pozvánka na VII. ročník festivalu.

Festival „KYTARA NAPŘÍČ ŽÁNRY“ proběhne již tradičně v měsících říjnu a listopadu nejen na území hlavního města Prahy, ale i v mnoha městech České republiky. Nad letošním sedmým ročníkem převzal opětovně záštitu primátor Pavel Bém a hlavní město Praha je zároveň tradičním spolupořadatelem této významné kulturní akce spolu s hudební agenturou Taktika muzika a zakladatelem tohoto projektu hudebníkem Stanislavem Barkem. 

Festival, který si během let vydobyl i slušné renomé mezi zahraničními umělci, tradičně zve na česká pódia špičkové interprety nejen z Evropy, ale i z USA, Jižní Ameriky, Austrálie a Asie. Vrcholem letošního ročníku bude jistě koncert nejúspěšnějšího flamencového kytaristy současnosti TOMATITA v Obecním domě v Praze 20. listopadu.
Zahajovací koncert letošního ročníku se již tradičně odehraje v prostorách Dejvického divadla. Pod patronací ing. Marie Kousalíkové, místostarostky Prahy 6, se 17. října v 19.30 hod. v rámci slavnostního večera uskuteční koncert latinsko-amerického tria pod vedením famózního kytarového mága Al Panebianca.

Posluchače čeká pestrý výběr skladeb, počínaje kubánskou hudbou, smyslnými i svůdnými melodiemi z Brazílie, zazní prvky latinského jazzu i transcendentální hudby.
Kytarista, skladatel a producent Al Panebianco (1969) je absolventem kubánské konzervatoře. Ve své dosavadní kariéře získal vítězství v 16 mezinárodních soutěžích ve Francii, Itálii, na Kubě, ve Španělsku a v Mexiku. Jeho sofistikovaný umělecký přednes je pověstný lyrickou vřelostí spojenou s naprostou profesionalitou a virtuozitou.
Věříme, že tento výjimečný koncert zaujme i to nejnáročnější hudbymilovné publikum a zároveň bude i jakousi pozvánkou na ostatní koncerty našeho festivalu, jejichž obsáhlý výčet je možné zhlédnout v přehledech kulturních pořadů, na plakátech či prostřednictvím internetových stránek www.kytaranapriczanry.cz.