Lvíčata čekají na nové kamarády

náhled souboruVe třetím čtvrtletí školního roku uspořádal Dům dětí a mládeže Praha 6 ve spolupráci s OR AŠSK ČR (okresní rada asociace školních sportovních klubů ČR) a některými školami obvodní kola soutěže v halové kopané – futsalu, basketbalu chlapců a dívek, šplhu, sportovní gymnastice, vybíjené dívek (viz čl. O putovní pohár) a přespolním běhu.

Zájem dětí je docela pochopitelný, protože Lvíčata mají stále co nabídnout. Kromě středečních pravidelných schůzek od 16.30 do 18.30 h (scházíme se u fotolaboratoře na sídlišti Petřiny – ulice Nad Alejí), při nichž probíhají nejrůznější hry, soutěže, vedoucí plánují a organizují celoroční akce. Například víkendové oddílové výpravy do přírody, podzimní, zimní, jarní a letní tábory, sjíždění českých řek na kánoích či občasné zahraniční pobyty u moře. Děti mají na našich schůzkách a akcích zajištěnu činnost po celo dobu. Všichni vedoucí a instruktoři připravují zájmovou činnost bezplatně ve svém volném čase. Přesto však s chutí, protože pocházejí většinou z řad dětí, které do oddílu docházely a po dovršení patnácti let jim bylo líto oddíl opustit. Tak se z nich stali velmi kvalifikovaní a zkušení vedoucí, z nichž někteří mají i pedagogické vzdělání. Naše činnost je finančně podporována i m. č. Praha 6 a ministerstvem školství.

Kromě již zmíněných akcí aktuálně připravujeme podzimní prázdniny v Ondřejově spojené s návštěvou Hvězdárny a památníku Josefa Lady v Hrusicích. Vydáváme i svůj časopis „Lvíčátko“ a celá historie T.O.Lvíčata je zaznamenána v kronikách. Kdo by měl zájem, může navštívit i naše webové stránky: www.volny.cz/lvicata.