Roman Šebrle se podepisoval v Dejvicích

Více než tisíc podpisů rozdal, převážně dětem, zlatý olympijský vítěz Roman Šebrle na své první oficiální autogramiádě pod názvem „Na trase Praha 6 – Atény“ před výstavním stanem v Dejvicích.

Světového a olympijského rekordmana a od loňského podzimu též obyvatele Prahy 6 Romana Šebrleho přivítali školáci i dospělí, kteří se těšili, že si odnesou podepsanou fotografii svého idolu.

Jako překvapení rozdal Šebrle i několik výtisků knihy fotografa Herberta Slavíka „Atény 2004“ těm, kteří dokázali říci přesně alespoň jeden z výkonů zlatého desetiboje Romana Šebrleho. Ještě předtím, nežli začalo vlastní podepisování, dostal olympionik ve vojenské uniformě několik dárků. Kromě Děkovného listu a reprezentativní publikace O Praze 6, kterou přinesl starosta Tomáš Chalupa, zazpívali speciálně pro českého reprezentanta členové známého souboru Bambini di Praga upravenou lidovou píseň „Romane rozmilý…“. Své vystoupení zakončil soubor zpěvem státní hymny. 

Roman Šebrle, který byl viditelně unavený, měl totiž týž den za sebou návštěvu u prezidenta i u premiéra, se velmi ochotně podepisoval všem přítomným, a to i po uplynutí času vymezeném na autogramiádu. „Autogramiády mi problém nedělají, ale dneska se necítím ve své kůži. Tolik dětských fanoušků ale přece nemůžu zklamat,“ říkal Šebrle mezi podepisováním. Připustil, že od olympiády skoro netrénoval, motivace trochu poklesla a už se těší na dovolenou do Tunisu. 

I tělo olympijského vítěze má své limity. Den po autogramiádě píše nejpopulárnější atlet pro MF Dnes: „Tělo řeklo dost, místo společenských akcí ležím s horečkou v posteli.“