Výstava skončila, dialog ne

náhled souboruVe třetím čtvrtletí školního roku uspořádal Dům dětí a mládeže Praha 6 ve spolupráci s OR AŠSK ČR (okresní rada asociace školních sportovních klubů ČR) a některými školami obvodní kola soutěže v halové kopané – futsalu, basketbalu chlapců a dívek, šplhu, sportovní gymnastice, vybíjené dívek (viz čl. O putovní pohár) a přespolním běhu.

Na závěr výstavy se před stanem uskutečnilo velké vyhlášení soutěží a anket. Vítězové v soutěži dětských kreseb a o nejhezčí pískovou stavbu si odnesli dětské časopisy věnované nakladatelstvím Egmont, vylosovaní výherci z 302 vyplněných anket a znalostních soutěží získali od starosty Tomáše Chalupy, který výstavu oficiálně ukončil, Knihu o Praze 6 nebo tričko s logem 100 let města Bubenče. „Výstava sice skončila, ale dialog rozhodně ne,“ řekl starosta při ukončení výstavy. „Ani výstavní panely nezmizí někde ve sklepě. Sekce 100 let města Bubeneč se na čas přestěhuje do restaurace Zlatý rožeň, kde bude tvořit mini výstavu o Bubenči, zbývající panely najdete na chodbách radnice. Konkrétní panely budou samozřejmě využívány při setkáních s občany v příslušných lokalitách Prahy 6,“ doplnil starosta Chalupa.

Každý večer se ve stanu konalo živé hudební vystoupení. Toho závěrečného se recitálem ujal oblíbený dlouhovlasý hudebník, Hanspaulan Ivan Hlas.


Denně od poledne do pozdního večera lidé pozorně pročítali a prohlíželi více než 100 výstavních panelů věnovaných historii, ale zejména budoucnosti. Řada z nich se se svými dojmy svěřila do návštěvní kroniky, a tak v knize nalezneme více než dvě stovky zápisů, poděkování, pochval, nápadů a kritik. Dialog o projektech, který měla výstava vyvolat, podpořila setkání občanů s představiteli radnice. Diskutovalo se o dopravě v Praze 6. Na dotazy ohledně dostavby metra a silničního okruhu odpovídal též František Laudát, z odboru dopravy magistrátu hlavního města. Starosta Tomáš Chalupa a místostarostka Marie Kousalíková při dvou on-line rozhovorech odpovídali na dotazy občanů přímo ve stanu. 


Prostory stanu se využily pro uspořádání tří tiskových konferencí, dvou autogramiád se zúčastnili olympijský vítěz Roman Šebrle a Vladimír Vidim, rekordman, který dokázal ujet v průběhu 24 hodin na silničním kole 702 km bez jediného sesednutí z bicyklu. 

Dětským návštěvníkům se rozdalo při každodenním odpoledním promítání filmů Walta Disneye, při autogramiádách a za účast v soutěžích. na 5 tisíc tatranek.
Výstava skončila na Vítězném náměstí. Všechny vystavované panely je možné si přehledně seřazené prohlížet na internetových stránkách www.praha6.cz/výstava. Kompletní podoba výstavy – obrazový i textový katalog bude k dispozici i na připravovaném prezentačním CD, které zájemci získají na radnici nebo v informačních centrech.