Film Po stopách s Hurvínkem Bubenčí vyhrál Techné

Na 3. ročníku mezinárodního festivalu filmů a televizních pořadů o technických a průmyslových památkách TECHNÉ OSTRAVA 2004, který se konal v říjnu v Ostravě-Porubě, získal vítěznou sošku Ostravské Venuše film „Po stopách s Hurvínkem Bubenčí“.

Film vznikl ve spolupráci radnice Prahy 6 a České televize v rámci oslav 100 let města Bubenče. Námět vytvořil vedoucí odboru územního rozvoje ÚMČ Praha 6 ing. arch. B. Beránek, scénář napsala Š. Horáková a produkovala ho tvůrčí skupina M. Kopeckého.

Ve čtvrthodinovém filmu, který se natáčel dva celé víkendy na různých místech Prahy 6, vystupuje jako průvodce populární loutka Hurvínek, kterého vodil umělecký šéf Divadla S&H Martin Klásek. Hurvínkovi v roli průvodce pomáhá herec Miroslav Vladyka. Film zvítězil v konkurenci dalších sedmnácti snímků. Odbornou porotu festivalu zaujala především pasáž odehrávající se v bývalé čistírně odpadních vod v Bubenči. Hlavním tématem letošního ročníku festivalu byly totiž Technické památky jako součást našeho kulturního dědictví.