O prohlídku Ladronky byl velký zájem

Ladronka se poprvé otevřela budoucím návštěvníkům, i když pouze na jedno odpoledne. Radnice městské části uspořádala v říjnu Den otevřených dveří, a tak se každý mohl přijít podívat, jak pokračují stavební úpravy v bývalé usedlosti.

Zástupci městské části a dodavatelské stavební firmy provedli stavbou během odpoledne přes 600 lidí. Ti si prohlédli historickou černou kuchyni, zbytky malovaných dřevěných stropů, ale i obnovené zdi a hlavně panely s vizualizací budoucí podoby. Odpoledne se na stavbě objevil například zpěvák Pavel Bobek. „Chodil jsem na Ladronku za spolužáky, tak tu vzpomínám. Jsem rád, že se po letech znovu otevře a těším se na novou restauraci,“ řekl břevnovský rodák. Podobně jako on se těší ostatní návštěvníci. „Je to úžasné a jde to rychle. Chodíme s dětmi na pláň a nějaké zázemí tu bylo již dlouho potřeba,“ řekla paní Jedličková z Malého Břevnova. Mladí manželé Michálkovi se přijeli podívat až z Bubenče. Lidé se také zajímali, zda nebude na Ladronce příliš draho. „Na své by si zde měli přijít všichni. Pro sportovce na bruslích povede in–line dráha až k bufetovému okénku, uvnitř Ladronky pak bude ve dvou restauracích jak rychlé občerstvení, tak i posezení pro náročnější zákazníky,“ ujistil je starosta Tomáš Chalupa.

Starší dámu, která před lety přímo v Ladronce bydlela, návrat dojal k slzám. Starousedlíci z Břevnova vzpomínali, jak dlouho byla Ladronka v dezolátním stavu a většina souhlasně kývala nad přístupem, jaký radnice pro rekonstrukci zvolila – maximálně zachovat původní podobu. Někteří návštěvníci se pozastavili nad návrhem prosklené části budoucí půjčovny sportovního vybavení, nelíbil se jim nápad propojit historický základ s moderní architekturou.

Práce na záchraně historických prvků zpomalují rekonstrukci, a tak se ukončení stavby posunulo na pozdní jaro příštího roku.

Během Dne otevřených dvěří si lidé přišli prohlédnout, jak postupuje rekonstrukce Ladronky.