Šestka nejen čistší, ale i krásnější

náhled souboruVe třetím čtvrtletí školního roku uspořádal Dům dětí a mládeže Praha 6 ve spolupráci s OR AŠSK ČR (okresní rada asociace školních sportovních klubů ČR) a některými školami obvodní kola soutěže v halové kopané – futsalu, basketbalu chlapců a dívek, šplhu, sportovní gymnastice, vybíjené dívek (viz čl. O putovní pohár) a přespolním běhu.

Doposud městská část pečovala pouze o čtyři záhony včetně květinové výsadby na Vítězném náměstí. „Impulzem k vytvoření nových záhonů bylo také 60. výročí ukončení II. světové války a oslavy 85 let městské části, které budou v příštím roce,“ uvedl radní Jan Holický. Nové záhony jsou umístěny v zelených plochách, které souvisejí s velkými komunikacemi, nebo přímo u památníků. Na jaře by tak měly květiny zkrášlit například Prašný most, nám. Českého povstání, ulice Na Petřinách, Zelenou, Ankarskou, památníky v Technické ul. a na nám. Svobody a další. Na realizaci záhonů vynaložila městská část přibližně jeden a půl milionu korun, další náklady si vyžádá jejich údržba a pravidelná výsadba květin. „Jako první by v květnu měly vykvést tulipány, potom se místo nich vysadí letničky a cibule tulipánů se uskladní,“ vysvětluje radní Holický. Pokud se počasí na jaře vyloženě nezkazí, ranné odrůdy tulipánů by měly být okrasou právě květnových výročí.

Nové dětské hřiště v parku Hadovka bude zprovozněno během listopadu. Kromě běžné klouzačky a houpaček jsou zde nové herní prvky určené pro starší děti a na hřišti bude pítko s vodou. V rámci rekonstrukce parku byla obnovena stará opuková zeď, nové trávníky mají automatické zavlažování. Celá rekonstrukce parku stála městskou část kolem 15 milionů. Radnice park nechala obnovit během letošního roku, když se jí po letech podařilo vyřešit majetkové spory o starý skleník, který v těchto místech stál.