Koncert tanečních škol Praha - Weiden

náhled souboruVe třetím čtvrtletí školního roku uspořádal Dům dětí a mládeže Praha 6 ve spolupráci s OR AŠSK ČR (okresní rada asociace školních sportovních klubů ČR) a některými školami obvodní kola soutěže v halové kopané – futsalu, basketbalu chlapců a dívek, šplhu, sportovní gymnastice, vybíjené dívek (viz čl. O putovní pohár) a přespolním běhu.

První polovina představení patřila weidenské škole. V baletní humoresce "Příběhy rytíře Modrovouse" tančilo přes padesát studentek se sólistkami studia "Balance". Rytíře Modrovouse ztvárnil člen baletu ND Roman Šolc. V druhé části se představila "Taneční škola Jany Tomanové". Diváci zhlédli taneční čísla v podání jednotlivých ročníků od nejmenších pětiletých žáčků po nejstarší studenty. Ve svém programu představili lidové tance z Čech a Moravy a tance na hudbu L. Janáčka, B. Smetany a A. Dvořáka. Klasický tanec byl zastoupen variací víly z baletu Spící krasavice nebo variací Raymondy ze stejnojmenného baletu. Zdařilá choreografie byla dílem zkušených pedagogů G. Voborníka, D. Břicháčové, L. Hynkové a Broni a Jany Ericsson - Tomanové. Kostýmy byly vkusné a dobře sladěné s tanečním projevem.

Výkony studentů překvapily vynikající technickou úrovní a schopností výrazového prožitku. Byly po zásluze odměněny dlouhotrvajícím potleskem českých i německých diváků v plně obsazeném hledišti Laterny magiky.