Ohlédnutí za volbami do Senátu v Praze 6

Senátorem za volební obvod č. 25, který zahrnuje většinu území Prahy 6, se stal Karel Schwarzenberg. Kandidoval za koalici US- DEU/ODA.

V druhém kole listopadových voleb do horní komory parlamentu získal 15 088 hlasů. Porazil tak kandidátku ODS Marii Kousalíkovou, která ve 2. kole dostala od voličů 10 854 hlasů. Ještě po prvním kole byl jejich souboj vyrovnaný. K. Schwarzenberg měl o 52 hlasů více.

Obyvatelé Prahy 6 volební účastí opět dokázali, že nejsou k politice lhostejní. V prvním kole přišlo k volbám 35,3 % voličů, kteří odevzdali 31 763 platných hlasovacích lístků. Ty již tradičně představují nejvyšší účast z celé republiky. Ve druhém kole to bylo 28,8 % a 25 942 platných hlasů. Senátora v Praze 6 nevolili občané ze Střešovic, Bubenče a Hradčan. "Přestože jsme předem informovali o volebním obvodu a vydali seznam místností, možnosti volit se dožadovali i obyvatelé Bubenče nebo Hradčan. Ti ovšem nového senátora, kterým je nyní pan Mejstřík, budou volit až za čtyři roky," uvedla Olga Králová z odboru vnitřních věcí Prahy 6 s tím, že někteří občané se cítili ošizeni a dožadovali se na radnici volebních lístků.