Prodloužení dohody o spolupráci mezi ČVUT v Praze a městskou

Rektor Českého vysokého učení technického v Praze prof. Ing. Jiří Witzany, DrSc. a starosta Tomáš Chalupa se sešli, aby o pět let prodloužili dohodu o vzájemné spolupráci.

"Během tří let, co dohoda existuje, se uskutečnila celá řada společných projektů mezi námi a ČVUT, " hodnotí spolupráci starosta Tomáš Chalupa a dodává: "Odborníci ČVUT například znatelně pomohli při šetření statiky u domů, které byly zatopeny při povodních, s dopravní fakultou jsme spolupracovali při zjišťování vibrací na tramvajových tratích vedoucích městskou částí a v neposlední řadě jsou odborníci z ČVUT také členy poradních komisí Rady městské části."

Spolupráce mezi ČVUT a Prahou 6 probíhala už v minulosti. Byly pořádány výstavy studentských prací "Praha 6 očima mladých architektů," probíhají odborné konzultace, u jednotlivých kateder jsou objednávány odborné posudky a dopravní studie. Městská část Praha 6 je účastna jednání o zástavbě severozápadního kvadrantu Vítězného náměstí, který bude obsahovat také komplex vysokých škol. I nadále se chce městská část podílet na přípravě dlouhodobých záměrů technické univerzity, chce přispět ke konkrétní spolupráci mezi partnery informováním o vypisovaných grantech z oblasti urbanismu, kultury a sportu, životního prostředí nebo řešení dopravní situace. Chce se také podílet na vytváření koncepce a na údržbě veřejných prostor a zeleně v areálu ČVUT nebo umožnit prezentaci studentských prací.