Víkendové kurzy aktivního stylu života pro starší občany Pra

Lidé, kteří končí svoji pracovní aktivitu a nemají další vyhraněné zájmy, ztrácejí postupně životní motivaci. Ve většině případů to znamená zvýšené procento nemocnosti a hlubší závislost na svém okolí.

Možností obrany, která je prosazována ve vyspělých zemích, je trvalá a přiměřená pohybově-duševní aktivita i v pokročilém věku. Z obdobného důvodu Fakulta tělesné výchovy a sportu UK v Praze 6 ve Vokovicích nabízí starším občanům Prahy 6 přednášky a pohybově- relaxační aktivity směřující k oddálení civilizačních chorob a posílení tělesného i psychického zdraví.

Pohybově-relaxační kurzy na FTVS se uskuteční 15.-16. ledna, 12.-13. února, 12.-13. března 2005 od 8. 30-12.30 hod. Na programu jsou teoretická i praktická cvičení. Pohybový program zahrnuje rehabilitační, relaxační a dechová cvičení, hry i relaxaci. Obsah z hlediska pohybových požadavků je velmi ohleduplný a je podřízen možnostem stárnoucího organismu. Cena nabízeného kurzu nepřevýší 300 Kč. Zájemci se mohou hlásit do konce roku na adresu FTVS UK, Praha 6, J. Martího 31.

Dr. Miroslav Štilec, odborný garant