Čestní občané Prahy 6 posnídali se starostou

náhled souboruStejně jako loni pozval starosta Prahy 6 Tomáš Chalupa na společnou snídani k sobě do kanceláře nositele titulu „Čestný občan Prahy 6“.

Zúčastnili se jak první čestní občané z roku 2002 – generálporučík F. Fajtl, předseda PEN Klubu J. Stránký nebo vdova po prof. O. Wichterle, ale i osobnosti, které získaly titul Čestný občan Prahy 6 v loňském roce. Nechyběla tak sestra Akvinela – L. Loskotová, za in memoriam oceněného ThDr. J. A. Opaska pozvání přijal převor břevnovského kláštera P. Siostrzonek, dále generálporučík ing. T. Sedláček a J. Masopust.

„Čestný občan má podle zákona zvláštní postavení“, zahájil neformální společnou snídani starosta Chalupa a v odlehčeném tónu pokračoval. „Může se kdykoliv vyjadřovat k věcem obecním na různých jednáních vedení radnice nebo zastupitelů. Zákon už ale nepamatuje na to, kdo při větším počtu čestných občanů mluví jako první.“

Poté Chalupa poděkoval všem čestným občanům za to, že přijali pozvání a po krátké všeobecné diskusi si individuálně povídal s každým přítomným. "Je skutečně skvělé, že v tom nejsem už sám", přiznal starostovi donedávna náš nejúspěšnější fotbalový reprezentant Josef Masopust, po jehož bok se letošním vítězstvím v anketě o Zlatý míč zařadil i kapitán současné fotbalové reprezentace a dodal: "Pavel Nedvěd si titul pro nejlepšího fotbalistu opravdu zasloužil a moc mu to přeji. Věřím, že mu forma vydrží i na mistrovství". Na závěr snídaně starosta popřál všem přítomným úspěšný letošní rok a vyslovil přání, aby se podobná novoroční setkání se současnými, ale i budoucími čestnými občany, stala tradicí.



Už podruhé v historii Prahy 6 byla udělena Čestná občanství a už také podruhé pozval starosta Tomáš Chalupa občany, oceněné tímto titulem na neformální setkání při snídani.

Â