Karnevalem oslavili novou fasádu

náhled souboruEkonomika a zmenšující se počet dětí byly důvody pro sloučení dvou základních škol – T. G. Masaryka a Bělohorské 174, které do budoucna budou fungovat jako jeden celek pod hlavičkou ZŠ TGM. Shodli se na tom zastupitelé na svém posledním zasedání.


Po vystoupení prvňáčků s pohádkou O řepě se s hudební sestavou předvedly starší děti a po nich studentky taneční konzervatoře TCP. Zajímavé rytmické variace secvičili žáci japonské školy, která pro výuku využívá prostory této základní školy. Spolupráci s nimi si pochvaluje i ředitel školy Z. Zajíček. „Japonci jsou pro nás velmi inspirující, jsou jedineční, mají obdivuhodnou vnitřní kázeň. Jejich vztah k hudbě a práce s hudebními nástroji nás rozhodně překonává. Navíc japonská společnost velmi uznává instituci školy, proto se s nimi výborně spolupracuje,“ řekl Zajíček a dodal, že vystoupení japonských dětí je pouhým zlomkem jejich práce s hudbou.
Maškarní rej se z haly přesunul do prostoru školní jídelny, kde si malé princezny, čarodějové a kovbojové zatancovali a zasoutěžili.

Vystoupení žáků i učitelů japonské školy působící v ZŠ Petřiny-jih bylo netradiční a sklidilo velký potlesk.