Kotlářka míří na vrchol

O Velikonocích se uskuteční již šestý ročník závodů Prague Easter. Bude to opět mezinárodní klání v orientačním běhu. Že nevíte, v čem orientační běh spočívá? Je to nový a rychle se rozvíjející sport v přírodě, v němž závodníci mají za úkol uběhnout určitou trasu s danými kontrolami v co nejrychlejším čase.

Prague Easter 2004 pořádá už každoročně oddíl orientačního běhu ze šestého pražského obvodu Kotlářka Praha v zajímavých a náročných terénech na Kokořínsku. Závodů se účastní nejen velký počet sportovců z Prahy 6 a dalších městských částí, ale i ze zahraničí, ze Skandinávie, Německa či Velké Británie. Na startu se však můžete setkat i se závodníky Izraele a Austrálie. Vysokou prestiž mají tyto závody i díky svému pořadateli, Kotlářce Praha.

Tento oddíl je totiž jeden z nejlepších v republice, loni obsadil v konečném pořadí 5. místo mezi všemi českými kluby. Ke špičce patří především dorost Kotlářky, který pravidelně získává republikové medaile i další ocenění. Dorostenky jsou také členkami reprezentace ČR, která se stále víc a víc prosazuje v silné konkurenci Skandinávců. Závodníci tohoto pražského oddílu přivezli již deset medailí z evropských i světových reprezentačních akcí.

I proto se závodníci mnoha zemí těší každý rok do Čech, konkrétně do skalnatého Kokořínska, aby poměřili síly s ostatními borci z Čech i ze světa. Kromě závodů Prague Easter pořádá tento oddíl z Dejvic i další závody. Loňský rok se Kotlářce dostalo cti pořádat Mistrovství ČR na klasické trati, což je mezi závodníky nejuznávanější trať orientačního běhu.

Mladí talenti z Kotlářky sbírají zkušenosti i na letních závodech ve Skandinávii. Loni se účastnili doprovodných závodů na mistrovství světa v Norsku. Letos mají namířeno do Finska na prestižní vícedenní závody, a to za finanční podpory Sportovního centra mládeže Prahy. V roce 2007 se Kotlářka dokonce chystá spolu s Pragou Praha pořádat Světový pohár v orientačním běhu. Každou středu na dopravním hřišti na Vypichu se od 15.30 hod. můžete dozvědět více.
Â