Ohlédnutí za uskutečněnými akcemi DDM na Bílé Hoře

náhled souboruDům dětí a mládeže na Bílé Hoře v únoru pořádal dvě pěkné akce pro veřejnost – pochod na Okoř a maškarní bál s loutkovou pohádkou.

Asi třicítka účastníků vyrazila na 1. ročník dálkového pochodu na Okoř počátkem února. Většina lidí byla z našich dvou turistických oddílů Až Tam a Křížem Krážem. Vycházeli jsme ze Suchdola a čekalo nás asi 14 km. Cesta byla příjemná až na silný vítr, který někdy foukal přímo proti nám. Ale nedali jsme se, nejmenší pochodníky jsme pevně drželi a v brzkém odpoledni jsme ve zdraví došli až k hradu. Zbyly nám síly i na krátké pohybové hrátky, protože zpět nás již vezl autobus. Doufáme ale, že pár vlaštovek z řad veřejnosti se příště promění v pořádné hejno.


O týden později ožil náš domeček pohádkami. Loutkové divadlo Vysmáto hrálo představení Princezna a drak. Pár princezen již sedělo také v hledišti, protože po pohádce se naplno rozjel maškarní bál. Děti se nadšeně učily pro ně nové tance jako například letkis, bojovaly v připravených soutěžích a radovaly se celé odpoledne v rytmu hudby. Nechybělo ani drobné občerstvení.

Díky grantům hl. m. Prahy i m. č. Praha 6 pořádáme podobné akce několikrát do roka pouze za symbolické vstupné. Zveme Vás proto srdečně na pohádku Zvířátka a loupežníci a následující country bál 3. 4. Začátek ve 14.30 hod.

Â