Turnaj v šachu otevřel radní remízou

náhled souboru„O pohár starosty Prahy 6“ soutěžily děti základních škol již v 6. ročníku šachového turnaje, který tradičně uspořádala ZŠ nám. Interbrigády k výročí vstupu České republiky do NATO.

Turnaj v tělocvičně školy zahájil radní Jan Holický partií s Tomášem Studničkou, členem šachového odddílu Dům armády Praha. Zahajovací partie bedlivě sledovaná malými šachisty skončila remízou. „Je to můj největší šachový úspěch,“ komentoval spokojený Holický zápas s juniorským reprezentantem Studničkou z Prahy 6, jehož účast na loňském šachovém mistrovství světa v Řecku radnice podpořila finančně.

Děti základních škol Prahy 6 se soustředí, aby v bitvě na černobílých polích soutěžily „O pohár starosty Prahy 6“.

Soutěže v královské hře se zúčastnilo 53 žáků z 10 škol. Každá škola mohla vyslat až 6 hráčů. Pohár a ceny převzaly od radního Holického vítězná ZŠ Mikoláše Alše, druhá skončila ZŠ Pod Marjánkou a třetí se umístily děti ze školy Červený Vrch. V jednotlivých kategoriích vybojovali nejvíce turnajových bodů Štěpán Dlohoš, Vojtěch Blucký a Martin Mojžíš. Soutěže se zúčastnilo i 11 děvčat, mezi nimi byla nejlepší Eva Smutná.