Vítejte na nových www stránkách

náhled souboruUplynulo už mnoho let od událostí, které připomínají, zemřelo mnoho pamětníků, nicméně kamenní svědkové času zůstávají. Na nich se však nepodepisují jen povětrnostní vlivy či emise, ale i vandalství, které je bohužel jedním z věčných projevů lidské hlouposti, a někdy také nevyjasněná vlastnická práva. Jedním z takových problémových pomníků je památník obětí z 1. a 2. světové války v ul. Řečického na Břevnově, jehož autorem je sochař J. Brůha. Podívejme se však nejprve, jak vlastně ochrana takovýchto objektů na Praze 6 probíhá a jaké jsou s tím mnohdy spojené obtíže.

Nová webová prezentace s sebou přináší větší přehlednost. Stránky jsou zpravodajsky laděné s cílem maximálně usnadnit návštěvníkům orientaci. Kromě zjednodušené struktury potěší i řadou nových tematických oblastí a odkazů. Novinkou je například internetová on-line kamera. Zásadní změna proběhla v oblasti administrace. Nyní umožňuje zaměstnancům úřadu v maximální možné míře vstupovat do systému a dochází tak k rychlejší aktualizaci dat. „Právě rychlost je dnes považována za základní kritérium úspěšnosti a je také důvodem k opakované návštěvnosti internetových stránek“, domnívá se tiskový mluvčí radnice Martin Šalek.


„Věříme, že s novou podobou došlo k výraznému zlepšení služeb pro občany, kteří si zvykli své věci řešit pomocí internetu. Kromě nových informací a designu jsme se snažili například modernějším způsobem pojmout strukturu aktualit a diskusního fora,“ řekl starosta Chalupa.

Nové stránky se týden po uvedení do provozu dostaly do finále krajského kola soutěže Zlatý erb 2004 v kategorii „Nejlepší elektronická služba".