Čarodějnický rej oživil „Kulaťák“

Veselé čarodějnické dovádění plné zábavných a sportovních soutěží pro děti připravilo na předposlední dubnové odpoledne, den před svátkem čarodějnic, sdružení Alpe dětem ve spolupráci s Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze, městskou částí a Domovem důchodců ve Šlejnické ulici.


Louka na Vítězném náměstí ožila malými čaroději a čarodějkami, kteří soutěžili o nejhezčí masku, ale také skákali v pytlích, jezdili na koloběžce, přeměňovali kouzelné barvy nebo závodili v běhu s košťaty. Ve stánku u čaroděje Dobroděje si děti mohly vysoutěžené body vyměnit za drobné dárky od sponzorů akce. Zdatnější senioři z Domova se bravurně zapojili do soutěží, ostatní povzbuzovali. Po skončení kouzelnického zápolení vystoupila s písničkovým programem Inka Rybářová.

Chemici VŠCHT Praha předvedli dětem ukázky čarodějnické alchymie. Děti tak mohly na vlastní oči vidět kouzla, jaká znají z knížek a filmových pohádek – zelený plamen, hořící kouli, která se žárem mění v hada, neviditelné písmo a přeměnu „vody na krev“ a „krve na mléko“. Pod dohledem hasičů došlo v podvečer i na nezbytné upálení čarodějnice, která na vysoké hranici dlouho nevzdorovala.






 

Â