K opravené budově přibude tělocvična

náhled souboruPříjemné prostředí nových tříd čeká na prvňáčky základní školy T.G.M. v Ruzyni a mohou se těšit i na tělocvičnu. Během slavnostního ukončení rekonstrukce školní budovy starosta Tomáš Chalupa a ředitelka školy Dana Hudečková spolu s dětmi poklepali základní kámen nové tělocvičny, která by se žákům měla otevřít již v září. „Doufám, že teď nám již Ruzyňští věří, že i zde chceme dosáhnout takové úrovně, aby škola mohla ostatním konkurovat,“ uvedla při slavnosti místostarostka Jaroslava Trnková, která odpovídá za oblast školství.

Zahájení stavby pojala ZŠ T.G.M. jako událost. Po poklepání základního kamene se v opravené školní budově představil recitační kroužek a nově vzniklý školní pěvecký soubor, který ještě ani nemá název. Pestrobarevné tanečky předvedly dívky ze souboru Malá muzika melodika.

Jak dodal starosta Tomáš Chalupa, škola má výborné dispozice. Blízko dvou školních budov je mateřská škola a nyní po 80-ti letech existence školy přibude i tělocvičná hala. Součástí stavby, která městskou část přijde na 25 milionu korun, je i venkovní areál. Zahrnuje sektory pro základní atletické disciplíny, víceúčelová hřiště s umělým povrchem a prolézačky pro děti z mateřské školy a družiny. Kromě výuky tělesné výchovy bude zařízení sloužit k mimoškolnímu využití žákům a veřejnosti. Kolem školy povede dokonce dráha pro jízdu na kolečkových bruslích.

Vyzdobené a nově vybavené třídy si veřejnost mohla prohlédnout po slavnostním zahájení. Kompletní rekonstrukce budovy stála téměř 10 mil. Kč a trvala čtyři měsíce. Od podlahy po střechu je nyní budova takřka nová, a to jak z vnějšku, tak uvnitř. To odpovídá strategii městské části, podle níž se školy budou opravovat tak, aby v dalších letech mohly procházet jen běžnou údržbou.
Â