Petynka zahajuje sezónu v novém

náhled souboruRekonstrukce šaten a technologie bazénu na koupališti Petynka jde do finále. Během několika dnů bude zahájen zkušební provoz a první návštěvníci se na plovárně budou koupat kolem 15. května.

Během zimy byla postavena nová budova šaten, ve které se nyní nachází přes 900 nerezových šatnových skříněk vybavených čipovými zámky. Nové zázemí – šatny, toalety, ale i kiosek s občerstvením, poskytne návštěvníkům větší komfort při pobytu na koupališti. Obnovou prošla i technologie úpravy vody, je modernější a odpovídá normám daným EU. Díky nové kotelně se voda pro koupání může předehřát podle potřeby na 22–24 °C.

Přestože kapacita koupaliště zůstala stejná, zvětšil se odpočinkový prostor. Kdo vyjde po schodech na střechu nové budovy, ocitne se na travnaté louce, kde se může opalovat. Vstup do areálu je přes turnikety, a to buď přes šatny, nebo přímo k bazénu.

K využití skříňky je třeba připravit si zálohu na čip. Pro přímý vstup na plochu stačí pouze vstupenka s čárovým kódem. Za celodenní jednorázový vstup zaplatí dospělí od 30 do160 Kč, v závislosti na délce pobytu. Systém vstupenek však dále nabízí různé formy předplatného, takže vychází vstříc těm, kteří Petynku budou navštěvovat pravidelně. Otevírací doba v květnu bude od 9 hod. do 20 hod.