„Vlastinka“ pokřtila hřiště vítězstvím v trojboji

Základní škola Vlastina má nové hřiště. Při odpoledním sportovním klání ho otestovaly i děti ze sousedních škol. V lehké atletice, fotbalu a volejbalu si to mezi sebou rozdali žáci základních škol Vlastina, Dědina a školy T. G. M. v Ruzyni. Ve slunečném odpoledni hájili čest svých škol za mohutného povzbuzování spolužáků. Všechna první místa zůstala nakonec na „domácím hřišti“.

Největšími bojovníky sportovního klání ve fotbalu, volejbalu a atletice se ukázaly děti z Vlastiny, kteří na teď již domácím hřišti získaly všechna první místa.

Nové hřiště s umělou trávou a dráhu s tartanovým povrchem si přišel prohlédnout i náměstek primátora Jiří Paroubek, který věnoval ceny do soutěže. Stavbu za 5 milionů finančně podpořil grantem magistrát i městská část Prahy 6. Ředitel školy Vladimír Lacina plánuje časem vybudovat u hřiště i šatny a sociální zařízení. Venkovní sportoviště vyřešilo na chvíli problém s tělocvikem, protože základní škola nemá k dispozici tělocvičnu. Ta se kvůli špatně provedené podlaze nemůže používat a škola se s firmou soudí.

Školní ovál bude sloužit nejen pro výuku a sportovní kroužky, ale ve zbývajícím čase i veřejnosti. Od pondělí do pátku od 16 do 18 hodin a o víkendu již od 13 hodin je hřiště otevřeno pro všechny. U správce je možnost vypůjčit si síť na volejbal.