„100 let města Bubenče“ se slaví již od června

náhled souboruStoleté výročí města Bubenče oslaví společně městské části Praha 6 a 7. Šest velkých akcí bude probíhat od května do října, kdy oslavy vyvrcholí hlavním programem.

Od června vyráží do bubenečských hospod „Bubenečská patrola“. Radnice vydala u příležitosti výročí unikátní limitovanou sérii pivních tácků s logem oslav 100 let města Bubenče, které umístí do vybraných bubenečských restaurací. „Hlavní oslavy budou lidovou slavností, proto i propagaci jsme pojali lidově,“ řekl tiskový mluvčí radnice Martin Šalek a dodal, že vedle běžných forem zvolila radnice i tuto neobvyklou. Deset tisíc pivních tácků se v budoucnu může stát i zajímavým sběratelským artiklem. Tácky mají celkem 18 variant, neboť kromě programu říjnových oslav obsahují i otázky do soutěže „6 x o Bubenči“. Na jednoduché otázky z historie Bubenče se odpovídá formou SMS a každý měsíc se losuje 10 výherců triček s logem oslav. Netradiční formou podpory soutěže je „Bubenečská patrola“, tým krásných děvčat z řad účastnic soutěží miss. Oblečené do soutěžních triček budou náhodně obcházet restaurace. Kdo na místě správně odpoví soutěžní otázku, získá tričko ihned. Kompletní seznam otázek a další informace na www.praha6.cz.

Oslavy „100 let města Bubenče“

  • Výlet do minulosti aneb Šlechtova divadelní pouť (27. 6., m. č. Praha 7)
  • Letenská divadelní pouť 2004 – Letní Letná (28. 8.–5. 9., m. č. Praha 7)
  • Výstava rozvojových programů MČ Praha 6 s vlastním oddílem Bubeneč (4.–19. 9., m. č. Praha 6)
  • Letenský pohár – soutěž v akrobatickém rock n´rollu párů a dívčích formací s mezinárodní účastí (10. 10., m. č. Praha 7)
  • Hlavní oslavy „100 let města Bubenče“ (22.–24. 10., m. č. Praha 6)
  • Slavnostní akademie bubenečských škol „Slunce nad Bubenčí“ (25.10., m. č. Praha 6).
  • Kromě akcí, které se teprve chystají, byl vydán nástěnný kalendář historických fotografií území Bubenče pro rok 2004/2005. Samostatně vydává Praha 6 v září ještě reprezentační publikaci 100 let města Bubenče. Na konci října, v rámci hlavních oslav, pak proběhne velmi pestrý program – divadla, živá muzika, dobové trhy, výstavy apod. na několika místech najednou, na Krupkově a Schwaigerově náměstí, v Ekotechnickém muzeu, na divadelní lodi Prahy 6, na nádraží Bubeneč a ve Stromovce.“

    Soutěžní pivní tácek k výročí Bubenče obsahuje program hlavních oslav.

    Finančně bude konkrétní akci pokrývat ze svého rozpočtu vždy ta městská část, která ji pořádá. Na propagačních materiálech bude vždy uváděna jednotná hlavička „Oslavy 100 let města Bubenče“.