Cesta za dobrodružstvím pro děti začíná koncem září

Jednou navečer procházel Šáreckým údolím starý poutník. Narazil na malého kluka, který vypadal smutně. Svým přátelským hlasem ho poutník oslovil a ukázal mu směr na cestě ke štěstí.

Daroval mu svůj cenný poklad – šest překrásných kamenů, které září různými barvami. Vysvětlil mu, že každá barva představuje jednu lidskou vlastnost a dohromady se pak všechny spojí v křišťál. Poutník pak odešel, ale tradice dobývání kamenů přetrvala. 

Šest překrásných kamenů mohou získat i všechny děti od 9 do 12 let, jestliže obstojí při zkouškách jednotlivých vlastností ve hře městské části Praha 6 Permoník. 

Hra proběhne během září a října na různých místech Prahy 6. Červený kámen síly a obratnosti mohou děti vybojovat 17. a 18. 9. před branou koupaliště Divoká Šárka od sdružení Junák. O týden později kámen oranžový od občanského sdružení Klika, když prokáží dostatek vůle a odvahy. O zisk žlutého, kamene hry a komunikace, se mohou sběrači kamenů pokusit 7. a 8. 10. v Centru tvořivé dramatiky. Zelený kámen citlivosti a souladu získají 15. a 16. 10. Jeho strážcem bude Liga lesní moudrosti, kmen Walden. Modrý kámen může každý získat 20. a 21. 10., jestliže se v DDM Prahy 6 zapojí do aktivit zaměřených na bystrost a práci s informacemi. Fialový kámen čeká v Centru harmonie a fantazie 25. a 26. 10. Zisk jednotlivých kouzelných kamenů si děti nechávají zapsat do průvodní listiny, která je nezbytná k dosažení nejvzácnějšího křišťálového kamene. Křišťál bude slavnostně předán každému úspěšnému sběrači kamenů u menhiru v Divoké Šárce v pátek 5. listopadu.