Koupaliště Petynka otevřeno i v září

náhled souboruVe třetím čtvrtletí školního roku uspořádal Dům dětí a mládeže Praha 6 ve spolupráci s OR AŠSK ČR (okresní rada asociace školních sportovních klubů ČR) a některými školami obvodní kola soutěže v halové kopané – futsalu, basketbalu chlapců a dívek, šplhu, sportovní gymnastice, vybíjené dívek (viz čl. O putovní pohár) a přespolním běhu.

„Byla to snad nejhorší sezóna za posledních deset let,“ hodnotí léto pan Veselík z koupaliště Divoká Šárka. V květnu a v červnu počasí koupání nepřálo, chladnou vodu v Šáreckém údolí vyhledávali lidé jen v horkých srpnových dnech a těch mnoho nebylo. Oproti loňsku přišla třetina návštěvníků. „Máme otevřeno ještě do 15. září, pak sezónu uzavřeme,“ upřesnil Veselík.

Koupaliště Džbán sezónu ukončilo na konci srpna. „Letos to byla katastrofa, nemůžeme si dovolit držet tu déle plavčíky a pokladní, když je koupaliště prázdné,“ řekl vedoucí Jan Moravec. Brány otevře koupaliště znovu v říjnu v rámci akce Plný Džbán, kdy budou moci lidé využít jeho sportoviště pro volejbal a jiné sporty.



Koupaliště Petynka přilákalo o slunečném zářijovém víkendu řadu návštěvníků. 27 °C teplá voda dovolila užívat vodních radovánek i méně otužilým. 

Kdo si chce udržet prázdninové vzpomínky, může si ještě během září zaplavat na koupališti Petynka, které zůstává otevřeno až do konce září ve zkrácené době od 9 do 19 hod. a díky předehřívané vodě potěší i v ne úplně letním počasí. „Teplou vodu si návštěvníci moc pochvalují,“ chlubí se správce Václav Šála. Od května, kdy byl rekonstruovaný areál otevřen, navštívilo koupaliště více než 65 tisíc lidí. „Řada návštěvníků využívá předplacené vstupné, proto nechceme při zhoršeném počasí provoz koupaliště omezovat,“ dodává správce. Podle něj by se koupa-liště uzavřelo například kvůli bouřce. První zářijový víkend to ovšem na Petynce vypadalo, jako když je podzim ještě velmi daleko.