Losování volných bytů

náhled souboruVe třetím čtvrtletí školního roku uspořádal Dům dětí a mládeže Praha 6 ve spolupráci s OR AŠSK ČR (okresní rada asociace školních sportovních klubů ČR) a některými školami obvodní kola soutěže v halové kopané – futsalu, basketbalu chlapců a dívek, šplhu, sportovní gymnastice, vybíjené dívek (viz čl. O putovní pohár) a přespolním běhu.

Stejně jako při prodeji 15 bytů v dubnu byl o byty od 1+0 až po 2+1 velký zájem. V losovacích urnách bylo celkem 15 608 přihlášek.

Záměr losování zůstal stejný. „Chtěli bychom alespoň částečně narovnat podmínky pro ty občany Prahy 6, kteří zde bydlí a neměli možnost si „svůj“ byt v privatizaci koupit,“ sdělila místostarostka Marie Kousalíková. Podmínky losování – plnoletost, být občanem Prahy 6 nejméně tři roky a nebýt účastníkem privatizace splnila i Barbora Macháčková, která od místostarostky převzala na podiu symbolický klíč k bytu v Zelené ulici. „Mám strašnou radost,“ usmívala se 21letá dívka, která bydlí u rodičů a nyní se těší, že se osamostatní. Radost neskrýval ani Jan Fajkoš, který si s manželkou přišel se zpožděním pro klíče od bytu ve Stochovské ulici za 416 800 Kč. „Nemůžeme tomu uvěřit. Bydlíme u rodičů, už teď se těšíme do svého,“ řekli manželé. 



Místostarostka Marie Kousalíková předává symbolický klíč od vylosovaného bytu.

Ceny losovaných bytů se pohybovaly od 150 do 750 tisíc korun. „Chtěli jsme si ověřit, jaký bude na trhu zájem o byty za cenu stejnou, jakou mají privatizované. Celkem 40 tisíc přihlášek k losování 25 volných bytů potvrdilo, že ceny bytů určených k privatizaci jsou výhodné,“ uvedla M. Kousalíková s tím, že většina zájemců si podala přihlášky na všechny byty. Občané, kteří v losování neuspěli, se sháněli po termínu dalšího losování. „Radnice momentálně nemá žádné volné byty, ani k prodeji za nejvyšší možnou nabídku. Losování se v nejbližší době opakovat nebude,“ sdělila místostarostka s tím, že městská část má velmi přísný program pro neplatiče a není vyloučeno, že se obecní byty zase uvolní.