Vánoce Prahy 6 potěšily bohatým kulturním programem

Veselé a štědré, jako mají pravé Vánoce být, byly i Vánoce Prahy 6, které opět jako dárek pro své občany připravila v prosinci městská část. A rozhodně nebyly nudné. Večerní představení patřila známým zpěvákům a hudebním skupinám a stan praskal ve švech. Děti z mateřských a základních škol na pomyslných divadelních prknech předváděly divákům pásma koled a sami se do stanu hrnuli na dětská divadelní představení.

Sérii předvánočních vystoupení ve stanu odstartoval herec a zpěvák Jiří Suchý. Historkami o kolegovi Jiřím Šlitrovi prokládal známé hity Pramínek vlasů nebo Purpura. Jiří Suchý se těší na dokončení rekonstrukce sálu Globus v Dejvicích, kam by se již letos v září mělo přesunout divadlo Semafor.

%%OPENFOTO("/image/200501_13.jpg",1,0,0,0,1)%%

Nejkrásnější vánoční ozdobu, zavěšenou na stromě v Dejvicích, vyrobily děti a učitelky z MŠ Jílkova. Jejich snahu ocenila radnice tisícikorunou na nákup výtvarných potřeb. Na druhém místě se umístily ozdoby, které vytvořily děti z MŠ Libocká a MŠ Stochovská, třetí skončila MŠ Terronská. Soutěže o nejhezčí vánoční ozdoby, které musely odolat i nepříznivému počasí, se zúčastnilo 9 školek a tři základní školy. Za výzdobu jim poděkovala a ceny předala místostarostka Jaroslava Trnková.

%%OPENFOTO("/image/200501_10.jpg",1,0,0,0,1)%%

Jana Kirschner publiku dokázala, že je nejen výtečnou zpěvačkou, ale dokáže se přizpůsobit i prostředí, ve kterém zpívá. Její vystoupení ve stanu bylo velmi milé a bezprostřední. Vánoce strávila s rodinou na chalupě, kterou nedávno opravili. Když zpívala na Vánocích Prahy 6, ještě neměla vymyšlené předsevzetí do nového roku, ale určitě si prý nějaké dá.

%%OPENFOTO("/image/200501_12.jpg",1,0,0,0,1)%%

Na koncertu Marty Kubišové bylo nejvíce diváků, všichni se nedostali do stanu a stáli až venku. Krásnou předvánoční atmosféru podpořila paní Kubišová milými písněmi, všem známými - Lucernou, Modlitbou, Nechte zvony znít  Jak tráví Marta Kubišová Silvestra? "Zásadně se svými zvířaty. Vždy se je snažím ochránit před půlnočním rachotem petard. Zatáhnu rolety, rozsvítím světlo, zapnu rádio a televizi, aby se moji tři kocouři a fenka tolik nelekali," vysvětluje Marta Kubišová. V příštím roce ji čeká náročný program: "Na jaře mi vyjde CD šansonů s texty básníka Jana Schneidera a na podzim představíme Večer šansonu jako divadelní premiéru. Budu se na to muset učit, je to těžké," řekla zpěvačka.

%%OPENFOTO("/image/200501_11.jpg",1,0,0,0,1)%%

Pečlivě nacvičené představení s vánoční tematikou předvedly například děti ze ZŠ Na Dlouhém lánu. Malí herci z MŠ Vokovická sehráli příběh o narození Ježíše Krista. Dětem to v krásných kostýmech moc slušelo.

%%OPENFOTO("/image/200501_08.jpg",1,0,0,0,1)%%

%%OPENFOTO("/image/200501_09.jpg",1,0,0,0,1)%%

Mezi nejnavštívenější programy patřily víkendové pohádky pro děti. Populární pražské divadlo Minor pobavilo veselým představením Cirkus harampádím.

%%OPENFOTO("/image/200501_07.jpg",1,0,0,0,1)%%

Anna K. je hlavně rockerkou. Její koncert si přišli poslechnout nejen teenageři, ale i starší generace. Anna K. zařadila osvědčené radiové hity i novější písně. V tomto roce se chce Anna K. věnovat více péči o sebe a své zdraví. "Chci trochu ubrat a starat se o sebe. V mém věku už je to potřeba," tvrdí zpěvačka, která pomýšlí i na miminko. A jak je to u ní s pečením cukroví? "Nestíhám. Pečou maminky, peče sousedka a kamarádky a všechny mi to přinášejí, protože já toho sním nejvíc," směje se Anna K.

%%OPENFOTO("/image/200501_01.jpg",1,0,0,0,1)%%

Ivan Mládek se skupinou Banjo Band využil staré osvědčené pecky jako Medvědi nevědí, Jóžin z bažin nebo Mravenci v kredenci. "Nové písničky nehrajeme, protože lidé chtějí stejně pořád ty staré," řekl Mládek, který letos chystá dalších deset vystoupení ve své televizní countryshow. Mládkovo vystoupení nebylo jen o písničkách. Koktavé vyprávění Milana Pitkina nebo parodie na pořad Chcete být milionářem rozesmály úplně všechny.

%%OPENFOTO("/image/200501_06.jpg",1,0,0,0,1)%%