Divoký Šárka – úlet správným směrem

Jako přehlídka „seriozních úletů“ z oblasti tance, hudby nebo divadla se prezentovala akce s názvem Divoký Šárka. Konala se v září na koupališti v Šárce a byla na ní hlavně pohoda a legrace.

Během jediného odpoledne mohli diváci i posluchači vidět vystoupení řady umělců, na něž by jinak dlouho stáli frontu na lístky do divadla. Pořadatelem festivalu byla městská část. „Přehlídku jsme koncipovali tak, aby při své jedinečnosti vyšla vstříc vkusu co nejširší veřejnosti,“ uvedl radní Jan Holický. Program byl rozmanitý. Člen Divadla Ypsilon Jan Jiráň vystoupil s velmi jemným humorem a písněmi v doprovodu kapely Botafogo, složené z hereckých kolegů. Petr Čtvrtníček, jeden z protagonistů někdejší televizní České Sody, nenechal nikoho na pochybách, že jako showman je stále ve formě a pokaždé rozesmál osazenstvo stanu, ve kterém právě vystupoval. Ivan Mládek si podmanil publikum i bez kapely a ostatních kolegů.

Nejoriginálnější bylo vystoupení Kopřivnických mužoretů, kteří předvedli variaci na balet „Labutí jezero“ ve vypuštěném bazénu koupaliště. V pohodovém odpoledni lidé polehávali po trávnících a vychutnávali vkusně dávkovaný humor i recesi. Smečka hudebníků ze skupiny Sto zvířat celou přehlídku uzavřela.

%%OPENFOTO("/image/200510_16.jpg",1,0,0,0,1)%%

%%OPENFOTO("/image/200510_15.jpg",1,0,0,0,1)%%