Novinky v domově důchodců

Domov důchodců v Šolínově ulici nabízí novou službu pro seniory, tzv. respitní péči. To znamená, že nabízí krátkodobé pobyty, které pomohou vyřešit problém, který vznikne v rodině, kde žijí starší lidé. Např. při malování bytu nebo náhlém onemocnění v rodině nebo služební cestě. „V našem domově přijde do klidného prostředí, popovídá si  se svými vrstevníky, může se zúčastnit různých programů a až je v rodině problém vyřešen, vrátí se domů,“ vysvětluje ředitelka domova Eva Kalhousová.

Informace podává sociální oddělení na tel. 233 339 881. V domově je také zřízena nová zubní ordinace, která nabízí své služby všem seniorům, kteří  potřebují ošetření  zubů  nebo protetiku. Tato služba je cílená pro seniory. Informace na čísle: 233 323 048.

„Náš domov také zvýšil počet míst pro obyvatele o dvanáct lůžek. Nabídli jsme prostory, ve kterých bydlel personál a jeden další byt. Prostory jsou upraveny a myslím si, že se v nich obyvatelé budou cítit jako doma,“ říká ředitelka. Ještě letos bude zřízena nová rehabilitace v budově Domova důchodců v Thákurově ulici. „Plánujeme, že příští rok bude přístupná nejen pro obyvatele našeho domova.“

Vedení domova stále čeká na dořešení soudních sporů o jídelnu, o kterou usiluje a která ji dříve patřila. Bývalý ředitel domova ji zrušil a pronajal soukromému nájemci. Přestože soud již rozhodl o exekuci, současný nájemce se znovu odvolal, a tak blokuje prostory, které by mohli obyvatelé domova využívat.