Další školy mají moderní kuchyně

Nová kuchyně a školní jídelna na Základní škole Petřiny-jih je v provozu. Žákům tím skončilo přechodné období, kdy museli docházet na obědy do sousední školy a ti z druhého stupně obědvali bagety. Škola má nyní k dispozici také novou kuchyni, která je vybavena moderními varnými přístroji a vyhovuje všem hygienickým normám a předpisům.

 

 

To se nedalo říci o té původní, která byla v havarijním stavu, a městská část hledala několik let prostředky na její rekonstrukci. Nyní se to konečně podařilo. Žáci se konečně těší z příjemného prostředí nové jídelny. V rámci přestavby byla jídelna spojovacím krčkem napojena na budovu školy. „Je to velké zlepšení, žáci nemusejí na obědy procházet venkem,“ pochvaluje si ředitelka školy Milena Koreňová.

Dokončenou jídelnu předali v listopadu zástupci radnice ředitelce školy. „Udělali jsme to, co bylo třeba,“ reagoval na poděkování ředitelky starosta Tomáš Chalupa. Městská část do této rekonstrukce investovala 23 milionů korun. Po přestavbě tělocvičny to byla druhá takto velká stavební akce na této škole.

Její žáci využili příležitosti a poděkovali za jídelnu vtipným a milým představením, které pojali jako vysílání speciální televizní stanice TV-jih.

V nové kuchyni po rekonstrukci začali v listopadu vařit také na základní škole Pod Marjánkou. Stejně jako na Petřinách bylo nutné vyměnit vybavení v havarijním stavu, nakoupit nové přístroje a změnit školní jídelnu na příjemné prostředí, kde budou žáci rádi obědvat. Za stavební akci, která trvala od začátku školního roku, zaplatila městská část dvacet milionů korun.

 

Rozruch v jídelně způsobila přítomnost mladého herce Vojty Kotka, který na slavnostním otevření doprovázel zástupce radnice. Po prohrané sázce totiž trávil den v roli primátora Pavla Béma. Kotek se do této situace dostal na akci Ladronka – plný džbán kdy se oba vsadili, kdo dříve vyleze na horolezeckou stěnu. Primátor byl o vteřinu rychlejší. Poražený trávil s vítězem celý pracovní den. Protože je primátor též zastupitelem Prahy 6, byl Kotek i při jednání na dejvické radnici.

V symbolickém duelu se starostou Chalupou „o nejhezčí sendvič“ měl populární „snowboarďák“ větší podporu obecenstva a stal se jasným vítězem. O to více musel rozdat autogramů dětem, které se z jeho nečekané přítomnosti radovaly.