Judisté z Břevnova měřili síly v Rakousku

Mladí závodníci Judo Klubu Sparty Praha zvítězili na turnajích v rakouském Bürmoosu, kam odjeli porovnat své dovednosti a sílu.

Přestože se po zkušenostech z jarní návštěvy mladých Rakušanů v Břevnově očekával vyrovnaný souboj, české judistické naděje zvítězily naprosto přesvědčivě. Turnajů se zúčastnilo pod vedením trenérů Vítkových přes dvacet dětí v různých váhových kategoriích od 28 do 65 kg. Nejvíce si zápasy užili nejmladší členové oddílu. „Pro tyto závodníky je to velká zkušenost, protože mistrovských soutěží se ještě účastnit nemohou,“ říká trenér Karel Vítek ml., který své svěřence již několik let trénuje v pronajaté tělocvičně Slavoje Břevnov. Starší naopak mají příležitost porovnat své výkony na mezinárodní úrovni. Ani s jazykovou bariérou neměli problém, judo má jasná pravidla. Trenérům navíc nejde jen o to, aby se kluci dokázali poprat a zvítězit. „Je nesmírně důležité ovládnout svou tělesnou i duševní sílu a za všech okolností ctít svého soupeře. Takováto setkání navíc přibližují dětem i skutečný život v dalších státech Evropy,“ říká Vítek. Jediným problémem zůstává finanční náročnost těchto programů. „Neustále hledáme nějaké sponzory,“ dodávají trenéři. Judo však není pouze chlapecká záležitost. „Stejně výborně si vedly i naše čtyři dívky,“ chválí trenér Vítek. Po úspěšném zvládnutí náročných turnajů zbyl mladým judistům ještě čas na prohlídky nádherných měst jako Salzburg, Braunau či Passau. Mimo zlatých medailí si závodníci přivezli krásné zážitky a mnozí z nich i adresy nových kamarádů z Rakouska. „O kamarádství a partu jde v judu především. Všichni je jistě rádi uvítají v létě na judo táboře, stejně, jako už mnoho let malé judisty z Francie, Velké Británie a dalších států,“ vysvětluje Vítek s tím, že dveře tělocvičny jsou nováčkům otevřeny po celý rok.

 

Mladí judisté Judo Klubu Sparty Praha přivezli z turnaje v Rakousku zlaté medaile. Trenér Karel Vítek byl spokojen.

 

Wilson junior cup 2005

Již pošesté se utkají junioři na mistrovském turnaji ve squashi s názvem Wilson junior cup 2005. O juniorském mistru Prahy 6 se bude rozhodovat o víkendu 17 – 18. 12.

Turnaj se také tradičně koná na strahovských kurtech a je určen registrovaným i neregistrovaným hráčům. „Squash se stal mezi mladými velmi populárním sportem, každoročně se zvyšuje počet zájemců o turnaj a stoupá i úroveň hráčů,“ říká Tomáš Cvikl z pořádajícího Squashklubu Strahov. Soutěž podporuje městská část, vítězové v chlapeckých i dívčích kategoriích získají pohár od starosty Tomáše Chalupy.