Praha 6 je od ledna větší

Obyvatelé dolního Sedlce se konečně dočkali. S prvním dnem roku 2005 se z nich stali občané Prahy 6. Městská část tak získala nejen zhruba 300 nových obyvatel, ale také asi 588 tisíc metrů čtverečních území. Není proto divu, že první letošní setkání radnice s občany se odehrálo právě v Sedlci.

Zástupci radnice v čele se starostou místním lidem rozdali informační věstník, který by měl občanům pomoci v rychlé orientaci při řešení různých problémů. Obsahuje základní údaje o Praze 6 a důležité kontakty na zastupitele, odbory radnice nebo různé instituce v Praze 6, které mohou lidé potřebovat.

Protože se Sedlec stal samozřejmě součástí všech programů realizovaných městskou částí, byl na setkání představen inspektor životního prostředí Jaroslav Holý, mimochodem bývalý zastupitel Suchdola a iniciátor petice za připojení k Praze 6. Kromě Sedlce má na starosti i Šárecké údolí a jeho mobilní telefon je 606 608 386. Okrskovým strážníkem městské policie pro území Sedlce se stala Lada Šturmová. Během ledna se v Sedlci dodatečně uskutečnil velký úklid listí, který organizovala radnice na podzim. „Uklízely se všechny ulice a pozemky, které přešly do našeho majetku,“ uvedl radní Jan Holický. V rámci chodníkového programu jsou v letošním rozpočtu připraveny peníze na opravy sedleckých komunikací, první investice půjdou také do oprav inženýrských sítí.

Lidé z dolního Sedlce se dotazovali, zda patří, tak jako všichni občané Prahy 6, spádově pod Vojenskou nemocnici ve Střešovicích. Dosud tomu tak nebylo a záchranná služba je v případě nutnosti vozila do jiných zdravotnických zařízení. Tajemnice úřadu Lenka Pokorná potvrdila, že i tuto změnu odbor zdravotnictví radnice již zařídil a v případě potřeby bude záchranná služba vozit občany Sedlce právě do střešovické nemocnice.

Dohodu o odpojení dolního Sedlce od Suchdola podepsali starostové obou městských částí v říjnu. Změnu hranic v listopadu potvrdili zastupitelé hlavního města.