Radnice se distancuje od letáku

Radnice se distancuje od letáku, který v minulých dnech nacházeli obyvatelé Dejvic ve svých schránkách.

Autor letáku, p. Štecher, v něm uvádí nepravdy, a tím straší nájemníky obecních bytů. Kvůli tomuto letáku dokonce radnice zvažovala podání trestního oznámení pro šíření poplašné zprávy. „Předali jsme to našim právníkům, protože je tam uvedena spousta polopravd a nepravd,“ řekla místostarostka Marie Kousalíková a dodala: „Zvolili jsme cestu veřejně se od letáku distancovat. To, co se v letáku píše, lidem rozhodně nedoporučujeme.“

Kromě údajů, že radnice prodá byty třetím osobám, Štecher v letáku píše, že se v Praze 6 počítá s obrovským růstem nájemného. Kousalíková nechápe, kde autor letáku tyto údaje vzal. „Není tam zdroj, lidi jen straší. Dosud nejsou možnosti růstu regulovaného nájemného nijak stanoveny,“ míní místostarostka. Hrozba o vysokém nájemném podle ní Štecherovi slouží jen jako záminka k tomu, aby se lidé odhodlali mu svůj byt prodat. V letáku totiž stojí, že pokud budou lidé bydlet v jeho bytě, nebudou muset platit nájemné.

Štecher dokonce přiznal deníku MF Dnes ze dne 19. 2. 2005, že tímto způsobem chce koupit jeden nebo dva byty. „Nechci skoupit půlku Prahy 6. Jsem mladý člověk, a kdyby mi vyšly alespoň dva byty, tak bych měl z čeho žít,“ uvedl Štecher pro MFD. Ke spekulaci o tom, že radnice prodá byty třetím osobám či že v Praze 6 dojde obrovskému nárůstu nájemného se autor letáku odmítl vyjádřit. „Je to moje věc, a i to, proč jsem se do toho pustil,“ řekl Štecher.