Petřinský pohár poprvé

náhled souboruFantastický rozjezd měl první ročník amatérské soutěže v aerobiku, který se uskutečnil první dubnový víkend. Do soutěže o Petřinský pohár se přihlásilo hned 150 děvčat z Prahy 6. Ještě více bylo diváků, kteří přišli fandit do sportovní haly základní školy Petřiny-jih.

Soutěž pro dívky od 1. do 9. třídy uspořádala spolu se svými kolegyněmi instruktorka Kateřina Černá, která vede kroužek aerobiku na základní škole Petřiny-sever. "Existuje řada profesionálních soutěží, ale amatérská soutěž pro holky, které si rády zacvičí, tady v Praze 6 chyběla. Bylo nám to líto, proto jsme se rozhodly něco takového zorganizovat," říká cvičitelka Katka Černá. Petřinský pohár finančně podpořila městská část.

Soutěžící dívky se snažily zacvičit sestavu v aerobiku co nejlépe.

Soutěž měla velký úspěch. V hale na Petřinách byla pohoda a skvělá sportovní atmosféra. Holky si navzájem fandily, z ochozů tělocvičny je podporovali rodiče i kamarádi a vládla zde i zdravá soutěžní rivalita. Soutěžilo se ve čtyřech věkových kategoriích. Každou měla na starosti jedna cvičitelka, která dívky naučila sestavu. Její provedení hodnotili rozhodčí. "Neposuzovala se jenom technická stránka , ale i celkový dojem, jak jsou dívky upravené a jestli je na nich vidět ta pravá radost z pohybu. To k aerobiku pochopitelně patří," doplňuje organizátorka soutěže. Všechny soutěžící si odnesly spoustu pěkných dárků od sponzorů, hned na začátku dostaly sušenku a pitíčko, aby jim nechyběla energie. Vítězky jednotlivých kategorií si domů odnesly pohár a medaile. Už letos je téměř jisté, že Petřinský pohár se dočká svého druhého ročníku, pravděpodobně opět první víkend po velikonocích.

Vítězky: kategorie 1.­3. třída: A. Černá (ZŠ Petřiny-sever), kategorie 4., 5. třída: A. Černá (Petřiny-sever), kategorie 6., 7. třída: K. Ehrenbergerová (Piggi fit), kategorie 8., 9. třída: V. Moučková (X-ko Praha).