Den pro všechny děti na Babě

Spojenectví občanů při záchraně hřiště na Babě vytvořilo před čtyřmi lety novou tradici. Letos se znovu lidé sejdou na akci, na které se celý den sportuje a večer tancuje. Radnice na ní obyvatelům Hanspaulky a Baby představí projekt na rekonstrukci hřiště, které by mělo sloužit dětem různých věkových kategorií.

Oslava svátku dětí ponese název “DEN DĚTÍ - den pro všechny děti” a uskuteční se na hřišti na Babě dne 28. 5. od 9.30 hodin. „V letošním roce již o hřiště nebojujeme,“ říká místopředseda OS přátel Hendlova dvora, Michael Pokorný. „Není to nutné. Praha 6 vzala hřiště zcela do své správy, vyčlenila z rozpočtu prostředky na jeho rekonstrukci a nás přizvala k jednáním o koncepci budoucího hřiště a zařízení sportovišť.“ To potvrzuje radní Jan Holický. „Radnice vyčlenila peníze na rekonstrukci, která se uskuteční letos. Na Babě vznikne dětské hřiště, sportoviště pro fotbal, který se tu vždy hrál, a také víceúčelová plocha s prvky pro skateboardisty,“ vysvětluje radní. Na Dni dětí budou mít lidé možnost se s projektem seznámit a diskutovat o něm se zástupci radnice.

Letos mají lidé možnost zapojit se do příprav Dne dětí podle svých představ. „Zveme občany a organizace, aby nám pomohli radou, nápady na soutěže nebo různá představení. Nebráníme se ani spojenectví se skupinami teenagerů, kteří si na našich in–line hřištích mohou vyzkoušet organizování regulérní soutěže v in–line sportech. Kontaktujte nás na tel. 233 334 127. Každému dáme prostor pro seberealizaci,” říká Pokorný.

Tradiční již budou programy pro děti, ve kterých vystoupí šašci i dětští dýdžejové, připravena je soutěž v malování na chodníku, soutěž na koloběžkách, na kolečkových bruslích, skateboardu, turnaj ve vybíjené a závody v běhu. Pro dospělé jsou připraveny delší běhy, turnaj ve volejbale i malé kopané. V 17 hod. se uskuteční fotbalové utkání mezi Týmem Snů Hanspaulka a týmem městské policie pro Prahu 6. Večer se Babou rozezní koncert První pražské mobilní zvonohry hanspaulského rodáka P. R. Manouška, letos s velkým překvapením pro každého. Od 19 hod. připravili pořadatelé koncert slavných rodáckých kapel přímo na samotných sportovištích.