Florbalisté Tatranu po páté mistry ligy

náhled souboruFlorbalová liga má už pět let jediného vládce: Tatran Střešovice. Český suverén vyhrál čtvrté finálové utkání na hřišti FBC Pepino Ostrava 4:3 v prodloužení a celou sérii 3:1 na zápasy.

„Tak rychlý konec finále nikdo z nás nečekal, mysleli jsme, že se rozhodne až v Praze,“ řekl prezident klubu Martin Vaculík a dodal, že z pověrčivosti s sebou neměli ani šampaňské pro případ, že by se v Ostravě rozhodlo. Do ostravské haly našlapané fanoušky Pepina je přijel podpořit i starosta Tomáš Chalupa.

Hráči střešovického klubu tak získali pátý mistrovský titul za sebou a už devátou trofej v ligové historii. Nyní už se tisknou vítězná trička s heslem „Tatran o 5 mistři“. Tatran je pověstný svými slogany, které jako slovní hříčku v sobě mají vždy číslovku počtu dobytých titulů.

K úspěchu došli střešovičtí pod vedením trenérského dua Zdeněk Skružný, Petr Harapát. Ostravský útok na zlato znovu ztroskotal a prokletí ostravských tak trvá. Po porážkách z předloňské i loňské sezony nedokázali ve finálové sérii porazit Střešovice ani na třetí pokus.

„Měli jsme obrovskou motivaci zahrát si Pohár mistrů. Vůbec jsme si nepřipouštěli, že bychom titul nezískali. Trenéři nás skvěle nabudili. Navíc domácí byli pod tlakem,“ radoval se Michal Jedlička, který dal v rozhodujícím zápase dva góly.Velkou postavou Tatranu byl jako vždy gólman Tomáš Kafka. Vedle dobře hrajících Aleše Jakůbka či zkušeného kapitána Vladimíra Fuchse byli produktivní bývalí kanonýři Bohemians Martin Hozman s Michalem Jedličkou. Ve dvanáctileté historii ligy vyhrály titul už jen Vítkovice. Nikdo jiný mistrovský pohár nad hlavu nezvedl. Rekordmanem je v tomto směru zkušený střešovický útočník Vladimír Fuchs. „Už ani nemám tak velkou motivaci. Pomalu končím. Nestíhám. Mladší jsou agresivnější a dravější,“ říká devětadvacetiletý florbalista, který byl u všech úspěchů Střešovic a ve vítězném zápase přihrál na dva góly. „To jsou ty zkušenosti,“ smál se Fuchs.