Kniha fotografií „Praha 6“ na webu

náhled souboruMěstská část Praha 6 vydala v roce 1994 dvoujazyčnou reprezentativní fotografickou publikaci s názvem „Praha 6“. Autor barevných fotografií je známý pražský fotograf Jiří Macht.

Kniha obsahuje navíc dobové pohlednice včetně slavné fotografie vzducholodě Graf Zeppelin nad Vítězným náměstím. Pro velký zájem občanů o tuto knihu získala publikace po 11 letech i svou internetovou podobu.

Plnohodnotnou podobu na webu kniha získala díky stále trvajícímu zájmu občanů, kteří i jedenáct let po vydání knihu poptávali i přes opakovaný dotisk publikace. Nyní si každý zájemce může českou verzi knihy prohlédnout na webových stránkách Prahy 6. Originální fotografie jsou doplněné stručným komentářem. Anglickou mutaci knihy na nedávno nově spuštěné anglické verzi stránek Prahy 6 ocení zejména cizinci, kterým fotografie nabídnou pohled napříč Prahou 6 i s exkurzí do historie.

Radnice Prahy 6 kromě fotografické knihy „Praha 6“ vydala ještě „Knihu o Praze 6“, která poprvé vyšla v roce 1999. Od té doby, také pro velký zájem, proběhly dvě reedice, a to v roce 2002 a 2004. Vloni radnice také vydala knihu u příležitosti oslav 100 let města Bubenče.

 

Pohled do zaniklého světa baráčníků ve Starých Střešovicích otevírají fotografie Jiřího Machta v knize o Praze 6, které jsou na webu radnice.