Pocta Emě Destinnové připomenula výročí školy

náhled souboruVýročí 75 let od založení Základní školy Emy Destinnové věnovali žáci i učitelé osobnosti pěvkyně Emy Destinnové, po které je škola pojmenována. K poctě Emy Destinnové škola v květnu uspořádala koncert, který zhlédlo na tři sta diváků.

Aula školy se rozezněla áriemi z děl Smetany, Dvořáka, ale i muzikálových skladatelů Bernsteina či Gershwina v podání půvabné mezosopranistky Pavlíny Senič a tenoristy Leopolda Poldy. Na klavír je doprovodila lotyšská klavíristka Irina Kondratěnko. Pavlína Senič okouzlila diváky svým krásným hlasem i projevem. Talentovaná pěvkyně je držitelkou několika prestižních ocenění z mezinárodních soutěží a také pravidelným hostem koncertů pořádaných Nadací Emy Destinnové. V přestávce koncertu, který oddělil klasický repertoár od muzikálového, byly vyhlášeny výsledky školní výtvarné soutěže na téma „Ema Destinnová: světová osobnost“. Do soutěže děti přihlásily padesát prací, nejúspěšnější byla Jolana Eliášová s portrétem zpěvačky, druhou cenu získala Alžběta Grosamová, 3. Marie Bláhová, všechny z 9. třídy. Soutěžní díla nyní zdobí vestibul školy.

Na dobrovolném vstupném z koncertu škola vybrala přes pět tisíc korun. „Peníze věnujeme postiženému chlapci Filipovi z Cizkrajova, který zůstal těžce nemocný po nehodě v bazénu,“ říká ředitelka školy Ludmila Fišerová. „Než peníze pošleme, uspořádáme ještě školní sbírku.“