Armáda umožní parkovat v bývalém autobazaru

Kritická situace s parkováním u koupaliště Petynka by se měla v dohledné době vyřešit. Aquapark si mezi lidmi získává stále větší oblibu, většina návštěvníků však přijede autem a nemá jej kam postavit. Radnice připravuje dohodu s ministerstvem obrany, která umožní využít pro dočasné parkování pozemky bývalého autobazaru v sousedství Petynky.

Prázdné pozemky, které spravuje ministerstvo obrany, chce Praha 6 koupit již řadu měsíců. Celý proces však zdržuje čekání na doložku ministerstva financí. "Dostali jsme se do zvláštní situace, kdy stát má pozemky, které nepotřebuje a Praha 6 má na svém účtu zablokováno přes 25 milionů, které jsme kdykoliv připraveni státu zaplatit," říká starosta Tomáš Chalupa. Praha 6 ale nemůže čekat. Situace před koupalištěm se zhoršila se zahájením výstavby křižovatky Malovanka. "Z toho mála jsme přišli o další místa k parkování," říká starosta Chalupa. Dohoda s armádou umožní Praze 6 využít pozemek dříve, než ministerstvo financí vyřeší potřebné náležitosti. "Zkusíme najít cestu, aby městská část mohla využívat pozemky už nyní," potvrdil ministr obrany Karel Kühnl.

Na ploše kdysi největšího pražského autobazaru vznikne dočasná odstavná plocha pro více než 300 vozů. Radnice předpokládá, že pro návštěvníky Petynky bude stání zdarma.