Do centra komunitních aktivit i o prázdninách

Centrum komunitních aktivit na Břevnově, které se věnuje nespecifické prevenci v komunitě Prahy 6, začalo na jaře využívat zrekonstruované prostory. S novými místnostmi se rozšířila i nabídka poskytovaných služeb.

Stěžejní službou stále zůstává nízkoprahový klub pro mládež od 12 let. "Nabízíme mladým lidem pozitivní alternativy trávení volného času. To je nejlepší způsob, jak předejít kriminalitě, užívání drog, násilí v partách a podobně," říká pracovnice komunitního centra Regina Babická. Klub je otevřen každé pondělí, úterý a čtvrtek od 15 do 19 hodin a v pátek od 14 do 17 hodin, a to i po dobu školních prázdnin. "Mladí lidé mohou kdykoli přijít a odejít a za účast v klubu nic neplatí. Čas v klubu mohou trávit hrami - stolním fotbalem a ping pongem, na internetu nebo si jen tak povídat," doplňuje Babická.

Centrum letos rozšířilo nabídku kulturních akcí, které pořádá v klubu Suterén. Pokračují pravidelné Filmové večery, v jejichž rámci mohou diváci zdarma zhlédnout zajímavé nezávislé filmy. Každé dva měsíce centrum nabízí prostory i pro realizaci výstav. Nově také uvádí cyklus Na cestách - promítání fotografií z cest doplněné přednáškou, a koncerty mladých začínajících hudebních skupin.

Další činnosti Centra komunitních aktivit se zaměřují na komunitu Prahy 6, na ty, kteří zde žijí, pracují nebo studují. Patří mezi ně provoz webových stránek www.kmen.info. Na stránkách naleznete databázi aktivit a sociálních služeb nebo programy kulturních zařízení V červnu byla na stránkách uvedena do provozu webová poradna. Další službou pro širokou veřejnost je informační servis, v rámci kterého poskytují pracovníci centra občanům informace z psychosociální oblasti osobně nebo telefonicky každý všední den od 9 do 17. 30 hodin na tel čísle 242 498 334 a 777 161 133 nebo na emailové adrese cka@kmen.info.