Na Červeném Vrchu se loučili se školou pohádkou

Táborák na Základní škole Červený Vrch je tradice, kterou v závěru školního roku s nadšením očekávají všichni žáci i jejich učitelé. Už vědí, že nejde o žádné opékání buřtů u ohníčku, ale o veselou akci, na které se všichni dobře pobaví. Pro mnohé je také přehlídkou toho, co šikovní spolužáci dokáží předvést. V programu účinkovalo přes sto dětí.

Letošní program s podtitulem "Setkání s pohádkou na Červeném Vrchu" byl spojený s dvoustým výročím narození světoznámého pohádkáře H. Ch. Andersena. Ředitelka školy Jana Matoušková přivítala přítomné budoucí prvňáčky, kteří jsou každý rok na slavnost přizváni. Jim a současným prvňáčkům bylo určeno loutkové divadelní představení pohádky ve školní jídelně. Pohádku o Šípkové Růžence dětem připravili manželé Jan Přeučil a Eva Hrušková.

Poté se celý program přesunul na hřiště a pokračoval "Cestou s Andersenem" - hraným životopisem známého spisovatele. Ukázky tzv. "klapek" dětem předvedla skupina z filmového studia Barrandov. Skvělé taneční vystoupení "Červená Karkulka" předvedla skupina Echo, děvčata z tanečního kroužku vedeného panem Beckem ohromily své spolužáky rokenrolem. Mezi jednotlivými vstupy měly děti možnost na jevišti vyzkoušet "karaoke". Povzbuzovali je rodiče i známé moderátorky Magdalena Reifová a Brigita Zlámalová, které diváky provázely celým odpolednem. Exotické vystoupení předvedla Elsha Riani ze 7. C, původem z ostrova Bali, na který po zasažení tsunami škola posílala finanční sbírku. Rozparádění školáci se na závěr vyřádili na hodinové venkovní diskotéce a slavnostní tečku za celou akcí udělal velký ohňostroj.