Pražská padesátka 2005 KOOPERATIVY

7. ročník Pražské padesátky, veřejného závodu na horských kolech, startuje letos z Bechyňovy ulice v Dejvicích 17. září. Začátek závodu je v 10 hodin.

Trasa závodu dlouhá 50 km vede tradičně po vyznačené cyklotrase směrem k Okoři a zpět, po silnici i lesními a polními cestami. Na startu jsou vítání všichni milovníci horských kol, a to jak pravidelní cyklisté, tak i rekreační. Přihlásit se mohou do kategorie jednotlivců nebo jako skupina do kategorie týmů. Pořadatelem padesátky je s podporou Prahy 6 společnost MoHiLa – SPORT. Informace a přihlášky najdete na www.mohila.cz nebo tel. 602 459 973.

Vzhledem ke stoupajícímu zájmu o tento závod, na jehož startu pořadatelé každoročně vítají přes tisíc účastníků, má trasa závodu i vlastní internetovou stránku www.cyklotrasaprazske50.cz, kde si závodníci mohou prohlédnout, kudy závod vede a jaké má parametry. Na stránkách Pražské padesátky návštěvník najde kromě popisu trasy zajímavosti, informace o obcích, které potká na trase, ale také prostřednictvím tzv. cyklobonbónků může každý sám přispět k rozvoji webových stránek cyklotrasy. V terénu pak bylo značení trasy letos doplněno a upraveno.