Gymnasté z Dlabačova jsou nejlepší v republice

Sportovní gymnasté klubu SK Hradčany Praha dosáhli na konci sezóny mimořádného výsledku. Družstvo mužů dokázalo obhájit titul z předešlého roku a pro rok 2005 se opět stalo mistrem české extraligy sportovních gymnastů.

Vítězství přitom bylo nečekané, neboť se tým musel vyrovnat s bodovou ztrátou z prvního kola od Sokola Brno. Mimořádný výkon gymnastů je však vrátil na nejvyšší metu a Brno odsunul na druhou příčku, třetí skončili gymnasté Sokola Praha Vršovice. Hradčanskému družstvu nejvíce pomohl mistr Evropy Martin Konečný, který sám porazil nejlepšího brněnského gymnastu půjčeného z Rakouska o téměř 5 bodů a stal se vítězem kategorie jednotlivců.

Finále gymnastické ligy se uskutečnilo v domácím prostředí vítězného družstva v tělocvičně na Dlabačově. Oddíl dlouhodobě patří k nejlepším v republice. Své svěřence si trenéři vychovávají od úplných začátků. "Do přípravky docházejí už pětileté děti," říká trenér Oldřich Otava a dodává, že oddíl si tak léta vychovává vlastní výborné závodníky.

Mistr Evropy Martin Konečný podal ve finále gymnastické ligy mimořádně kvalitní výkon a dovedl družstvo k vítězství.