Hlavně nesmí býti smutno…

Také proto zpívá už více  než 30 let dětský pěvecký sbor Sedmihlásek, který má domov při základní škole na Červeném Vrchu.

Loňská sezóna byla pro členy i příznivce Sedmihlásku velmi bohatá. Sbor účinkoval v několika televizních pořadech - Paraple, Hodina zpěvu, Tomu já říkám neštěstí, Večerníček slaví 40 let. Do sbírky nosičů přibyly další CD Zažít nudu-vadí, Havěť všelijaká a nahrávka lidových písniček U nás.

Sbor slyšeli i posluchači v zahraničí, v květnu byl pozván na mezinárodní akci „Ulice národů“ v Budapešti a v červenci na koncertní zájezd po Taiwanu, který organizovala Taiwanská unie pěveckých sborů.Tento zájezd zůstane nezapomenutelným zážitkem nejen proto, že zpěváci poznali tuto exotickou zemi, ale zejména pro vřelé přijetí a výjimečný ohlas koncertů.

 


Sedmihlásek zpíval v Taiwanu. „Přivezli jsme si spousty dárků, fantastických zážitků, ale zejména opětovné pozvání na koncerty a také pozvání do vzdáleného Japonska,“ řekla ke koncertu  vedoucí souboru Hana Homérová, která se svým synem soubor vede po celou dobu jeho úspěšného fungování.