Poháry cyklistům předala Katka Neumannová

8. ročník nejmasovějšího sportovního podniku v Praze 6, cyklistické Pražské padesátky, odstartoval primátor Pavel avel Bém s tradičním startovním číslem 1. Poté nasedl na kolo spolu s dalšími 635 přihlášenými cyklisty se vydal z Dejvic přes okolní obce k Okoři a zpět.

„Proti loňsku jsme měli polovinu startujících, naší konkurencí je nyní seriál závodů Kolo pro život, ze kterého jsme loni vystoupili,“ komentoval nižší účast ředitel závodu Pavel Landa. Perfektní slunečné počasí přálo pěknému závodu. Tradiční trasa byla dobře připravena, včetně značení. Malou změnu – sjezd ze Zlatnice, který se jel po zelené turistické značce místo šotolinového svahu, závodníci hodnotili kladně.

Vzácným hostem byla olympijská medailistka Kateřina Neumannová, která předala pohár vítězce v ženské kategorii Barboře Hanušové z Jilemnice. „Mám ráda akce, na kterých se sejdou sportovci pro radost a pokud mám čas, ráda se jich účastním,“ řekla Neumannová. Pohár pro absolutního si odvezl Tomáš Tvrdík z Kutné hory, který trať absolvoval za 1 hodinu 35 minut. Závodu se účastnil také odvolaný ředitel Národního divadla Daniel Dvořák a dva divadelní týmy. Že je Pražská padesátka „kolektivním“ závodem potvrdilo to, že závodníci postavili celkem 31 firemních a osm rodinných týmů. Za městskou část odstartovala čtyři družstva a dokonce jedno složené pouze z žen. Svůj tým měli tradičně i šestkoví strážníci.